Резултатът от Geekbench за iPhone 14 Pro с новия чип A16 Bionic разкри малко подобрение на производителността в сравнение с iPhone 13 Pro от миналата година.

Според популярния бенчмарк Geekbench резултатът на iPhone15,3 (което е идентификаторът за ‌iPhone 14 Pro‌) показва едноядрен резултат от 1879 и многоядрен резултат от 4664 точки. iPhone 13 Pro има 1707 при едноядрен и 4659 в многоядрен или е само незначително по-бавен от най-новия ‌iPhone‌ от висок клас.

Най-значимата нова характеристика на чипа A16 Bionic е, че това е първият чип от Apple, базиран на по-малкия 4 nm процес. Чипът A15 Bionic, подобно на чипове M1 и M2 Apple за Mac, е базиран на 5nm процес.

Въпреки по-малкия скок в производителността компанията уверява, че A16 Bionic е „най-бързият чип в смартфон“. A16 Bionic има по-мощен GPU, който може да осигури до 50% повече честотна лента на паметта за мобилни игри с интензивна графика. A16 Bionic също има нов 16-ядрен Neural Engine за захранване на усъвършенствани задачи за машинно обучение. В процесора A16 Bionic разполага със същия брой 6 ядра като A15 Bionic, но Apple казва, че това е „нов 6-ядрен процесор“.

Разбира се, такива тестове не отразяват непременно представянето в реални условия, така че предстои да видим как ще се справи новият телефон оттук насетне.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 14: (р)еволюция, която мнозина няма да искат да пропуснат

 

Тагове: