Премиерата на iPhone 14 наближава и новините от Китай предполагат, че Apple вече планира производство. Според тях компанията е започнала своя пробен производствен процес на серията iPhone 14, като се очаква да премине към масово производство следващия месец.

Въпреки че продажбите на iPhone 13 са задоволителни, анализаторите на Уолстрийт смятат, че се очаква iPhone 14 да се продава още по-добре. Това обаче противоречи на прогнозата на анализатора Брайън Уайт, че iPhone 14 ще се бори със слабите потребителски разходи тази есен.

„С по-слаба икономика и инфлационни сили, които изяждат бюджетите, потребителите може да са по-притеснени относно закупуването на предстоящия iPhone на Apple през есента, вероятно изчаквайки този икономически ад да отмине, преди да направят такава покупка“, каза Уайт в аналитична бележка до клиентите.

Въпреки спада на общите продажби на смартфони по света текущата гама на Apple царува на пазара. Продажбите остават особено високи в Китай, а още през юни смекчените ограничения по повод COVID-19 доведоха до по-високо търсене. Според анализатора Криш Санкар това „рязко възстановяване на китайското потребителско търсене“ е помогнало на iPhone 13 да запази инерцията си толкова късно в своя жизнен цикъл.

Apple също вярва, че iPhone 14 ще се справи по-добре - твърди се, че компанията е дала на своите доставчици малко по-висока прогноза за продажби, отколкото миналата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето какво да очакваме от първата перископична iPhone камера

 

Тагове: