Qualcomm за пореден път иска да блокира продажбите на iPhone в САЩ. Сред основните причи бяха нарушаване на патенти, свързани с подобряване на честотната лента в устройствата, пестенето на енергия и подобрението на снимките, направени със задната камера.

Сега производителят на чипове иска да забрани продажбите на iPhone X в САЩ, тъй като Apple е копирала някои елементи от Palm OS, чиито права са в “ръцете“ на Qualcomm от 2014 година.

В YouTube се появи и кратко видео, което показва точно защо се стига до това искане на Qualcomm. В него е взето аудио от презентацията на Apple, на която бяха представени новите iPhone 8, iPhone Plus и iPhone X, но картината е от взаимодействие с HP Veer - телефон с Palm OS.

Qualcomm също така поиска от International Trade Commission (ITC) да помисли върху забрана за продажба на iPhone 7 от AT&T и T-Mobile. Най-новото съдебно искане на Qualcomm срещу Apple е от преди по-малко от месец, когато производителят на чипове твърдеше, че Apple е давала информация за своите чипове на конкурентната Intel.

Тагове: