Доставчиците на Apple във Виетнам принуждават хиляди работници да спят на пода в техните фабрики, за да ограничат разпространението на коронавирус в страната и да поддържат темпото, необходимо за технологичната индустрия. В скандалното разкритие на Bloomberg се съобщава, че огромен брой служители спят на метални пружини или циментови подове, както и в палатки в халета, където са под карантина, докато получат отрицателен тест. Само в търговския хъб на Хошимин сити 22 компании с над 25 000 служители са карантинирани по този необичаен начин.

Повече от 40 000 ваксини са раздадени на работници в заводите на Apple и Samsung във Виетнам. Крайните мерки са взети, защото повечето от големите компании и в момента изпитват недостиг на полупроводници.

Въпреки че Виетнам успя да ограничи разпространението на вируса в ранните месеци на пандемията, броят на болните отново тръгна нагоре в края на април. Това наложи временно затваряне на заводи на Foxconn във Виетнам, където се сглобяват слушалките AirPods на Applе.

Компанията обяви, че ще работи с виетнамските власти, за да осигури необходимите здравни условия, тъй като тя иска да прехвърли част от производството на MacBook и iPad именно в страната.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

 

Тагове: