Обикновено трябва да избирате между бърза честота на опресняване или ярките изображения на OLED панела, когато купувате лаптоп, но Razer твърди, че може да предложи и двете наведнъж.

Компанията планира да актуализира Blade 15 с опция за това, което казва, че е първият 240 Hz OLED дисплей за лаптоп. Ще получите високата реакция, която може да осигури предимство в мултиплейър игрите, но все пак ще имате убийствено точен при възпроизвеждане на цветовете 1440p панел (100 процента от пространството на DCI-P3) с дълбок контраст. Ако машината отговаря на рекламата си, можете да доминирате в най-новия онлайн шутър на един дъх и да редактирате видео на следващия.

Все пак машината ще има няколко компромиса. 240 Hz панелът не е особено ярък при 400 нита. Тогава няма да искате да работите на ярка слънчева светлина. И докато рискът от изгаряне, който идва с OLED, не е толкова висок, колкото преди, това може да не е най-добрият ви избор, ако редовно работите със статично съдържание като снимки.

И ако сте мислили, че 240 Hz OLED екран трябва да е скъп... познахте. Blade 15 с този панел ще пристигне през четвъртото тримесечие на годината на цена от 3500 долара. Ще получите 32 GB RAM, процесор Core i9-12900H от 12-о поколение, графика GeForce RTX 3070 Ti и 1TB SSD като част от пакета, но е ясно, че Razer насочва тази спецификация към заможните геймъри, които искат да разполагат с всичко това на един преносим екран.

Снимка: Razer

Виж ощеЛаптопите, които изпревариха времето си (ВИДЕО)