Не са един или двама онези, които мечтаят за завръщане към по-компактните телефони във време, когато пазарът масово предлага огромни по размери модели. За съжаление не изглежда, че този проблем скоро ще изчезне. Според Consumer Research Intelligence Partners (CIRP) iPhone 13 Mini не се справя добре и не предизвиква интереса на потребителите в Съединените щати. Липсата на успех вероятно означава едно нещо: малките телефони с Android също няма да бъдат успешни.

Според CIRP, iPhone 13 Mini представлява само 3% от всички продажби на iPhone 13 в САЩ през последното тримесечие. Досега това е най-зле продаваният от моделите iPhone 13. iPhone 12 Mini не се справи много по-добре.

Очевидно потребителят на Android е много различен от потребителя на Apple. Въпреки това производителите на Android устройства неизбежно търсят сравнение с Apple, за да преценят какво иска платежоспособният купувач на смартфони. 

Тъй като Mini линията се проваля за Apple, повечето производители на Android няма да си правят труда да се опитват да произвеждат малки телефони с Android. На този динамичен и пренаселен пазар конкуренцията е твърде жестока, за да се губят време и ресурси за създаване на телефони, които няма да бъдат истински хитове сред потребителите.

Разбира се, разликите в размера при устройствата с Android няма да изчезнат: Galaxy S22 например е значително по-малък от Galaxy S22 Ultra. Въпреки това, ако се надявате на повече изненади във формата, може би няма да имате търпение да ги дочакате.

Снимка: Pikrepo

Виж още: 100 ключови доставчици на Apple са в блокада и това може да спре напълно производството

 

Тагове: