Нов руски филм със супергерои е изненадващият отговор на страната срещу популярността на комикс адаптациите на Холивуд. Лентата, която на руски се нарича "Защитники" ("Пазителите") разказва почти позната история – тази на група мутанти, вербувани от правителството на СССР, за да се борят срещу опасен суперзлодей. Сюжетът се развива по време на Студената война, а персонажите във филма представят различните националности на Съветския съюз. Сред героите има мъж, който може да се преобразява в мечка, и жена, която се превръща във вода.

Режисьор на филма е арменецът Сарик Андреасян, който преди това направи хитовия руски филм "Бременен" и англоезичния трилър American Heist с Ейдриън Броуди и Хейдън Кристиансен. Филмът ще cе появи по руските кина догодина, а вече е планирана и втората му част.
   
Филмите със супергерои са доста популярни в Русия, макар че нито една холивудска продукция от 2013 г. насам не е печелила повече от руската военна драма "Сталинград", която изкара 52 милиона, припомня The Guardian.

Виж още: Снимките на Avatar 2 започват в началото на 2017 година

Тагове: