Microsoft обяви, че вече 1 милиард устройства по цял свят работят с Windows 10. В бройката влизат настолни и преносими компютри, Xbox One конзоли и устройства с HoloLens. Това означава, че компанията е постигнала своята първоначална цел за 1 милиард активни устройства с Windows 10, макар и две години по-късно от очакваното. 7.8 милиона души пък са участниците в програмата за тестове Windows Insider.

Microsoft планираше Windows 10 да заработи на 1 милиард устройства до три години от премиерата си, но компанията удължи този срок, след като Windows Phone не успя да се наложи като алтернатива на iOS и Android. Така постижението идва малко по-малко от пет години след излизането на Windows 10 и няколко месеца след като спря поддръжката на Windows 7.    

В момента Windows 10 е единствената операционна система за над 80 000 модела и конфигурации на различни лаптопи и хибриди от над 1000 производители. В резултат на интереса към Windows 10 РС пазарът също отчете първа година на растеж от 2011 г. насам. 

Виж още: Секретност и неясни процедури мъчат работещите за Apple от дома

Тагове: