Вече знаем, че новият Xbox Series X ще бъде значително по-бърз от сегашната конзола на Microsoft, но шефът на Xbox Фил Спенсър сега ни казва колко точно голям ще бъде този скок. Той потвърди, че Xbox Series X ще има до 12 терафлопа GPU мощност. Новата конзола ще бъде захранвана с процесора Zen2 на AMD и графичната архитектура RDNA 2, която още не е налична за РС.

Xbox Series X ще има NVMe SSD диск за значително намалено време за зареждане. По отношение на графиката Xbox Series X ще има Raytracing с хардуерно ускорение за реалистични светлини, отражения и акустика в реално време.

Спенсър разкри нова технология, наречена Smart Delivery, която ще ви позволи да купите дадена игра веднъж и да играете нейната най-добра версия на Xbox Series X или Xbox One. Това не звучи много вълнуващо, но със сигурност ще бъде много полезно за геймърите при прехода им към новата конзола.

Освен това Xbox Series X ще има функция за паузиране на няколко игри, към които да се върнете само с натискането на бутон. За сравнение на сегашния Xbox One това става само с една игра.

Накрая, технологията Dynamic Latency Input при безжичния Xbox Series X контролер трябва на практика да елиминира забавянето между натискането на бутона и това, което се появява на екрана.

Виж още: 3 месеца след дебюта си Xbox Elite Series 2 е сред най-продаваните гейм аксесоари изобщо

Тагове: