Напоследък има много слухове и течове за това, че Microsoft променя емблематичното старт меню на Windows 10, а сега компанията официално показа по какво работи.

По време на подкаста Windows Insider, Microsoft обяви промените, които прави в менюто "Старт", което е предназначено "визуално да го разграничи от хаотично към нещо, което е по-балансирано".

Една от най-големите промени в менюто "Старт" на Windows 10 ще бъде свързана с Live Tiles. Те бяха включени в Windows 10 от самото начало и са анимирани икони на приложения, които предоставят допълнителна информация в зависимост от приложението, което представляват. Въпреки че са полезни за мобилни устройства с ограничено пространство на екрана, менюто "Старт" в Windows 10 изглеждаше отрупано и объркващо. Компанията изглежда, че най-накрая предприема премахването им.

Не е сигурно кога новото меню "Старт" ще се появи в Windows 10, но вероятно вече е твърде късно да бъде включено в предстоящата актуализация на Windows 10 20H1 (известна още като Windows 10 2004).

Виж още: Как да калибрирате телевизора си без допълнителен хардуер?

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: