В четвъртък Samsung представи своя смартфон Galaxy Note9, Galaxy Watch и интелигентния високоговорител с Bixby, наречен Galaxy Home. Освен новите продукти корейската компания обяви, че сключва партньорство със Spotify, за да осигури интригуващо музикално изживяване за потребителите на нейните устройства.

Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек обясни по-късно някои подробности за сделката. Всички нови собственици на смартфони на Samsung ще имат вградено приложението Spotify на Samsung Smart Switch и когато пуснат музикалната услуга, веднага ще могат да свържат профилите от двете мрежи.

В момента Spotify има повече от 35 млн. песни в своята музикална библиотека и сега според ЕК те могат да се слушат през Smart TV и домашния високоговорител. Не само това, но Galaxy Home ще търси музика първо в Spotify и след това в Samsung Music.

Добавени са и някои функции, базирани на вашето местоположение, като например дали искате да превключите към слушане на телефона си, ако сте извън стаята, където работи плейърът или телевизорът. Музикалната платформа ще може да открива устройства на Samsung през Wi-Fi мрежата и ще позволи управлението дори при заключен екран на смартфона.

Към 30 юни Spotify има 83 млн. платени абонати и 180 млн. месечни активни потребители. Платформата е достъпна на 65 пазара, а най-голяма притегателна сила са 2-та милиарда плейлисти, които включват персонализиран списък с песни Discover, който препоръчва песните въз основа на музикалните ви предпочитания.