Мнозина останаха неприятно изненадани когато Apple обяви, че серията iPhone 12 няма да включва зарядно устройство в кутията. Някои Android производители като Samsung не губиха никакво време и веднага се подиграха, че техните телефони включват зарядни устройства, и то по-добри от тези на Apple. Сред тях беше и Samsung, но сега корейският гигант направи обратен завой и изтри поста, в който се подиграва на своя конкурент за липсата на зарядно.

Причината е ясна – по всичко личи, че Samsung също планира да се откаже от фабричното зарядно за своите Galaxy S21 флагмани, които трябва да дебютират на 14 януари. В своя Facebook пост от 13 октомври Samsung твърдеше, че техните телефони имат най-добрата камера, батерия, памет и дисплей, но освен всичко това в кутията ще откриете и зарядно устройство.

Постът бе публикуван в деня, в който Apple обяви новите iPhone 12, но сега изглежда, че ситуацията се е променила. Американският гигант оправда решението да не включва зарядно в кутията със зелената си политика и това, че повечето потребители вече притежават такова устройство. Не трябва да забравяме обаче, че Apple реши да включи USB-C към Lightning адаптер в кутията, така че ако Samsung наистина иска да последва техния пример, би трябвало да добави кабел, който ще работи с предходните зарядни устройства на Samsung.

Снимка: Samsung

Виж още: Новото безжично зареждане на Xiaomi е пет пъти по-бързо от това на iPhone 12 (ВИДЕО)