Samsung ще прехвърли голяма част от своето производство на смартфони от Виетнам и други държави в Индия. Южнокорейският технологичен гигант планира да произвежда устройства на стойност над 40 милиарда долара във втората най-многолюдна страна на света, твърдят запознати с плановете на компанията.

В рамките на тази диверсификация производството на смартфони във Виетнам ще бъде до голяма степен пренесено в Индия по схема за инициативи, свързани с местното производство, която индийското правителство предлага.

В момента Виетнам е вторият най-голям износител на смартфони в света след Китай. Samsung възнамерява да използва по-достъпната работна ръка в Индия и да произвежда телефони на стойност над 40 милиарда долара годишно, от които 25 милиарда долара ще се падат на модели с цена над 200 долара. Повечето от тях ще бъдат за износ, докато за местния пазар ще останат най-евтините мобилни решения.

По различни прогнози Индия ще изпревари Китай по растеж на населението в следващите десетилетия и докато китайският демографски ръст е стигнал връхната си точка, в Индия той тепърва предстои. Това означава по-евтина работна ръка и повече потенциални купувачи на телефоните на Samsung.   

Снимка: Pikrepo

Виж още: Четенето на мисли е реалност