Веднага след разкритията за точните причини за преждевременната смърт на Galaxy Note 7 Samsung даде да се разбере, че гледа изключително сериозно на изработката на батерии и ще вземе необходимите мерки, за да не се допусне подобен фатален дефект.

Подразделението Samsung SDI ще инвестира 128 милиона долара специално за разширяване на инфраструктурата, свързана с подобряването на безопасността на батериите. Компанията вече е създала специален екип от над 100 души, специалисти в различни области, чиято задача е да осъществяват качествен контрол над бъдещите батерии. Мерки ще бъдат взети във всеки един момент от производствения процес, включително и с помощта на рентгенов анализ с цел откриването на миниатюрни дефекти, които преди това оставаха невидими. Освен това по време на тестовата фаза вече ще бъдат проверявани милиони батерии, а не както досега - само ограничен брой.

"Поемаме отговорност за това, че не успяхме да предвидим проблемите, произлизащи от дизайна на батериите преди пускането на Galaxy Note 7", заяви онзи ден шефът на мобилния бизнес в Samsung Д. Дж. Кох. Тогава, след месеци проучвания, Samsung най-сетне обяви какво причини проблемите на Galaxy Note 7.

Тези мерки изглежда, че ще дадат резултат, имайки предвид, че поръчките за батерии от Samsung отново се увеличават и достигат нивата преди фиаското с Galaxy Note 7, коментира GSM Arena.

Виж още: Galaxy Note 7?! Samsung отчете най-доброто си тримесечие за последните три години

Тагове: