Маркетинговата компания Counterpoint Research публикува своя месечен доклад за август, от който личи, че Samsung увеличава лидерството си на глобалния смартфон пазар. На южнокорейската компания сега се падат 22 процента от всички смартфон продажби, което е увеличение с два процента спрямо пролетта на тази година.  

Това може да не звучи като много, но не бива да забравяме, че летните месеци бяха тежки за смартфон производителите, особено след като карантината достигна и Индия. Въпреки това Samsung започна да наваксва през август особено на фона на напрежението между индийските потребители и китайските продукти, което възникна в резултат на продължаващия политически конфликт между двете най-многолюдни държави в света. Това обстоятелство облагодетелства Samsung, като южнокорейската компания отчете най-добрия си месец на индийския пазар от 2018 г. насам благодарение на агресивна онлайн кампания.

Apple запазва своя 12-процентов дял спрямо април и с пускането на новите iPhone 12 модели очакваме той да се повиши леко към края на годината. Въпреки че новите телефони идват малко по-късно, добрите продажби на iPhone SE (2020) и iPhone 11 трябва да помогнат.

Делът на Xiaomi също се увеличава и специалистите очакват тази тенденция да се запази в близко бъдеще.

Снимка: Pocket Lint

Виж още: Huawei Watch GT2 Pro впечатлява с премиум дизайн и функции за по-здравословен живот (РЕВЮ)