Слуховете предполагат, че серията Galaxy S23 ще донесе най-голямото подобрение на флагманската камера на Samsung през последните години. Ранните проби от 200 MP основната задна камера на модела Ultra вече намекнаха за значителни подобрения в качеството на изображението, а сега изглежда, че компанията ще предложи и подобрен видеозапис. Известният източник Ice Universe твърди, че телефоните Galaxy S23 ще записват 8K видеоклипове при 30 fps (кадъра в секунда). Серията Galaxy S23 ви позволява да заснемате само видеоклипове с 24 кадъра в секунда в 8K резолюция.

Видеоклиповете, заснети с по-висока честота на кадрите, предлагат повече детайли и по-плавно движение. Ако имате бързо движещ се обект, видеото ще излезе по-добре. Така Samsung предлага 25 процента по-бърза честота на кадрите за 8K видеоклипове на телефоните Galaxy S23, което ги прави по-добри инструменти за заснемане. Това обаче е нещо, което повечето хора дори няма да забележат. Може би не много биха се интересували от това поради една или повече причини.

Първо, 8K видеоклиповете заемат много място за съхранение на телефона, така че потребителите записват предимно видеоклипове с по-ниска разделителна способност. Освен това дисплеят на смартфона е твърде малък, за да се направи лесно разликата между 4K и 8K видеоклипове. А 4K видеоклиповете вече могат да се записват при 30 fps и 60 fps в серията Galaxy S22. Така че 8K видеоклиповете при 30 кадъра в секунда може да не са от голяма полза за стандартните потребители.

Независимо от това нововъведението все още може да бъде голям плюс за професионалистите. Създателите на съдържание в YouTube и други професионалисти в областта на видеографията може да намерят тази промяна за доста полезна. Камерите на смартфоните се подобряват бързо и изместват професионалните камери. Тези видове подобрения биха могли допълнително да подхранват тази промяна. Би било черешката на тортата, ако Samsung предложи и 4K видеоклипове при 120 кадъра в секунда, поне на Galaxy S23 Ultra. Нито един модел Galaxy S22 не предлага тази видео опция - можете да заснемете 4K@60fps или 1080p@240fps при макс.

Интересното е, че процесорът Snapdragon 8 Gen 2, който ще захранва серията Galaxy S23 в световен мащаб, поддържа 4K видео при 120 fps (и 8K@30fps също), така че има известна надежда. Ако Samsung го планира, скоро очакваме и първите слухове за това. Можем също така да очакваме да видим повече течове и слухове за серията Galaxy S23 през следващите седмици. Твърди се, че Samsung планира да представи новите флагмани в началото на февруари следващата година. Смята се, че телефоните ще влязат в етап на производство по-късно този месец.

Снимка: Unsplash

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита

 

Тагове: