Вече видяхме Apple и Huawei да предлагат сателитна свързаност на най-новите си водещи телефони, но звучи така, че серията Galaxy S23 може да бъде следващата на опашката, която да получи тази функция.

Корейският сайт ET News съобщава, че Samsung разработва сателитна комуникационна технология за серията Galaxy S23, като Iridium е очевидният сателитен партньор.

Медията добавя, че Samsung работи върху предаването на текстови съобщения и изображения с ниско качество чрез сателит. Възможността за изпращане на изображения изглежда като стъпка над усилията на Apple и Huawei за сателитна комуникация. И двете компании ви позволяват само да изпращате спешни съобщения и информация за местоположението чрез сателит.

Тази новина идва и след като операторът T-Mobile обяви партньорство със Starlink за сателитна комуникация. Това ще бъде ограничено до SMS, MMS и „поддържани“ приложения за съобщения, когато бета-програмата стартира в края на 2023 г. Въпреки това дуото също потвърди, че преследва покритие за глас и данни чрез сателит.

Все пак очакваме с нетърпение официално потвърждение за приемането на услугата от Samsung, ако тя наистина идва. Надяваме се също с нетърпение да научим и подробности като цена и географска наличност.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: