Според последните слухове, които витаят в мрежата, Nvidia ще пусне на пазара новата серия RTX 3000 след около два месеца – в началото на септември. Любопитното е, че освен очакваната с огромно нетърпение от PC ентусиастите RTX 3080, скромно обрисувана в хардуерните форуми като убиеца на PlayStation 5, ще бъде анонсирана и мистериозната RTX 3090.

Според доклада на Wccftech компанията ще започне производство на новата генерация карти в началото на август, като повече информация за новите продукти, както и официални бенчмаркове ще се появят съвсем скоро. Според анализаторите Nvidia може да покаже новата супермощна карта на геймърското събитие Gamescom 2020, което за съжаление тази година ще се проведе само дигитално в интернет пространството.

Предполагаемата RTX 3090 е доста любопитен продукт, защото Nvidia не е пускала карта с x90 чип от 2012 година, когато изненада любителите на високи кадри с GTX 690. Всичко това е много интересно, защото в последните години най-мощната флагманска карта в дадената генерация винаги е била с наставка Ti, например 2080 Ti.

Според Wccftech, RTX3090 ще бъде доста по-мощна от RTX 3080 Ti, като Nvidia неслучайно е избрала да представи карта с добавка 90 към името. Това действие е напълно логично, защото в момента и Intel и AMD кръщават най-мощните си модели по подобен начин – съответно i9 и Ryzen 9. Явно това ще е новият тренд, според който ентусиастите ще знаят, че продуктите с означение 9 предоставят върхова мощ и качество.

Междувременно погледнете този тийзър, направен от фенове на Nvidia:

Тагове: