Преди броени дни най-сетне видяхме как ще изглежда PlayStation 5, но официалното изображение на конзолата не отговори на един особено важен въпрос: колко голяма всъщност е тя?

Точният отговор може да даде само Sony с официалните размери или поне кутията на PlayStation 5, но това не спира феновете да спекулират с оценките си. И на база на техните ранни изчисления PlayStation 5 може би ще бъде огромен – всъщност възможно е това да е най-голямата по размер конзола от много години насам.

Изображението по-горе, създадено от Reddit потребител, сравнява новата конзола с всички PlayStation и Xbox модели от последните 15 години, включително предстоящият Xbox Series X. Сравнението показва, че PlayStation 5 е изключително висока конзола, като някои оценки са за височина до 36 см. Макар че навярно е по-тънка от приличащата на мини хладилник Xbox Series X, трудно е да не се съгласим, че PlayStation 5 е брутално голяма, дори в сравнение с известни със своите габарити системи като оригиналния PlayStation 3 и Xbox Onе.

Макар Sony да предлага и малко по-тънка версия на PlayStation 5 без оптичен диск, дори този модел изглежда масивен в сравнение със сегашните флагмани PlayStation 4 Pro и Xbox one X.

Оценките на феновете са на база сравнение на USB портовете и оптичните устройства – двата физически елемента на PlayStation 5, които видяхме – с други конзоли, чиито размери знаем.

С други думи - може да започвате да разчиствате място около телевизора си.  

Виж още: С PS5 контролера ще усетите всяка капка дъжд