Преди малко повече от седмица президентът на САЩ, Доналд Тръмп обяви Huawei за национален враг N:1. След подписаната от него заповед, забраняваща на американски компании да правят бизнес с китайския гигант, лошите новини за Huawei сякаш не спират. Компанията беше изолирана последователно от Google, Intel, Qualcomm, Broadcom, Microsoft, ARM.

Вижте още: Изплуваха детайли около планирания от Huawei техен вариант на Play Store

Буквално преди часове JEDEC (Solid State Technology Association), SDA (SD Association) и организацията зад PCIe стандарта също прекратиха членството на Huawei.
В последствие от тези меко казано тежки удари перспективите за компанията на международните пазари не изглеждат никак розови. За сметка на това бизнесът на Huawei в родният им Китай изглежда никога не е бил по-добър.

Според сайта Gizchina, цитиращ данни на един от най-големите китайски онлайн магазини Tmall, за последните десетина дни продажбите на устройствата с бранда на Huawei са скочили с внушителните 130%!

Нещо повече - значително се е увеличил и броят на феновете на Huawei в Tmall – според платформата те вече надхвърлят 10 милиона.