Според доклад на Guardian отново е 2006 г.: лъскава нова платформа за игри, контролирана с движение, превзема света с гръм и трясък и хората я използват, за да унищожат домовете и вещите си. Макар че тежката вреда, причинена от моушън управлението на Nintendo Wii навремето, може да изглежда като странен спомен сега, нарастващото възприемане на VR шлемовете очевидно връща това вълшебно усещане.

Застрахователната компания в Обединеното кралство Aviva твърди, че е наблюдавала 31% ръст на искове за домашни инциденти, свързани с VR шлемове през 2021 г., като повечето от случаите включват унищожаване на телевизор или близки ценности, докато ищецът е играл във VR среда.

Компанията очаква да види още повече случаи като тези, тъй като VR шлемовете получават по-широко приемане. Магазинът Meta Quest е учетворил приходите си през последните три години, а по-широко разпространената VR ще означава още повече катастрофи във всекидневната.

Тъй като все повече и повече от нас са привлечени от примамливата магия на VR, ще бъде разумно да приемете някои най-добри практики за вашата VR конфигурация:

- Уверете се, че стоите на достатъчно разстояние от телевизора.

- Преместете стъклената си витрина с вази или фигурки далеч от мястото, където ще размахвате ръцете си с покрити очи. А ценните сервизи на баба? Не искате този порцелан някъде близо до мястото, където ще играете Beat Sabre.

С малко планиране и предвидливост можете да избегнете досадните разправии със застрахователи, които може да изпитате, след като извършите подобни действия на унищожение в собствения си дом.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеrealityOS изглежда е името на софтуера за AR/VR шлема на Apple