Пресконференцията на Sony на изложението CES имаше обичайния блясък, който бихте очаквали от развлекателния гигант. На сцената беше филмовата звезда Том Холанд, не беше пропуснат и краткият преглед на предстоящи игри и филми, футболни отбори и даже електрически автомобили.

След като показа тийзър от предстоящия филм Uncharted, презентацията продължи към дългоочакваните очила за виртуална реалност от второ поколение. Както се очакваше, те ще носят името PlayStation VR2 или накратко PS VR2. Някои от характеристиките на шлема също бяха потвърдени – той има нови сензори, проследяване на очите и бърза обратна връзка, за да се подобри игровото изживяване.

Беше потвърдено, че джаджата ще има 4K разделителна способност, разширено зрително поле и по-детайлно изобразяване. Това е техника за концентриране на високото ниво на детайлност там, където гледа окото – позволявайки намаляване на засенчването на пикселите и намаляване на необходимата за преноса на данни честотна лента.

Sony също разкри подробности за първата голяма игра, която ще дойде на PS VR2. Horizon: Call of the Mountain трябва да последва Horizon: Forbidden West, която идва на PS5 на 18 февруари. Call of the Mountain е създаден специално за VR и успяхме да видим кратък клип от играта, която изглежда като доста забавно изживяване.

Разгледахме и нова програма за виртуално ангажиране на фенове, създадена в партньорство с футболния клуб Манчестър Сити, създадена с помощта на иновациите Hawk Eye на Sony. Hawk Eye се използва в различни спортове за проследяване на топката и беше намекнато, че може да се използва тук, за да осигури повече преживявания на феновете на Ман Сити, които гледат мача виртуално. Очакваме PS VR2 също да участва тук, за да подобри усещането за автентичност.

 

Снимка: Sony

Виж още:God оf War Ragnarok ни очаква (може би) през септември 2022 г.

 

Тагове: