ФБР и американските власти продължават борбата си срещу Apple заради отказа й да се съобрази със съдебното решение, което й нарежда да създаде специален софтуер, който да избегне защитата на iOS. Според нов доклад на The New York Times обаче Департаментът по правосъдие на САЩ има проблем и с криптирането на приложението WhatsApp, след като заради него не е могло да се изпълни подслушване. 

Изданието твърди, че миналата седмица представители на департамента са обсъждали вариантите за атака на WhatsApp по съдебен път, защото криптираната връзка не е могла да бъде пробита и да се осъществи подслушване по случай. Източници коментират, че този път не става дума за тероризъм. 

Този месец WhatsApp също отнесе обвинения, след като правителство поиска информация за абонат на услугата, който е обвинен за трафик на наркотици. "WhatsApp не може да предостави информация, която нe притежава", каза компанията на искане на правителството. Отказът доведе до арест на мениджър на Facebook в Бразилия. Припомняме, че WhatsApp беше купена от гиганта Facebook през 2014 г. за скромната сума от 21 млрд. щатски долара. 

Прочетете: WhatsApp спира поддръжката на BlackBerry и Nokia

Тагове: