Microsoft Flight Simulator ще добави най-големия самолет в света, Антонов Ан-225 Mriya, към популярната РС игра, след като той беше унищожен при бомбардировка в Украйна. Самолетът ще пристигне в дигитален вид на 27 февруари, когато се навършва една година от унищожаването му.

Ан-225 е построен през 1988 г. от бюро „Антонов“, базиран в Киев производител, за транспортиране на съветската совалка „Буран“. Самолетът е дълъг 84 метра и тежи 190 тона, което го прави един наистина тежък самолет. Разпадането на Съветския съюз обаче настъпи скоро след производството на Ан-225, което означаваше, че самолетът вече няма да служи за функционална цел, и скоро след това отиде на склад.

През 90-те години „Антонов“ преоборудва машината, за да извършва международни превози, и през 2003 г. беше наета от американската армия да изпрати 200 000 ястия на американските сили в Турция. Така започна 20-годишна серия от мащабни превози на самолета, който беше единственият съществуващ, след като плановете за разширено производство бяха отхвърлени. Когато украинско-руският конфликт избухна миналата година, Ан-225 беше разположен във въздушната база Хостомел, където се водеше мащабна битка, по време на която бомба унищожи прочутата машина и прекъсна легендарната история.

Въпреки че в момента има планове за реконструкция на самолета на база на дизайна на неговия нереализиран събрат, Microsoft работи за запазване на оригинала, като го включи във Flight Simulator. Заедно с „Антонов“ и екип от модери в iniBuilds, Microsoft ще вкара самолета в играта, така че играчите да летят завинаги с него. Както iniBuilds, така и Antonov обявиха в Twitter добавянето на самолета към играта, като и двата туита показват екранни снимки на самолета в симулационното заглавие. Тъй като „Антонов“ си партнира за разработването на самолета, може да се очаква, че той ще се справя и ще лети възможно най-точно до истинската версия. Пакетът ще струва 20 долара и според iniBuilds приходите ще отидат както за „Антонов“, така и за подкрепа за Украйна.

Снимка: Microsoft

Виж още: Тонове човешки боклук замърсяват Марс след 50 години проучвания

 

Тагове: