След неотдавнашния отказ на Twitter от неговия еквивалент на функцията Stories, наречена Fleets, TikTok потвърди, че работи по собствената си опция за дигитални истории. Функцията бе открита за първи път от Мат Навара в Twitter и в момента е в етап на тестване с малък брой потребители на пазари извън САЩ.

"Винаги мислим за нови начини да донесем стойност за нашата общност и да обогатим опита на TikTok. В момента експериментираме с начини да предоставим на създателите допълнителни формати за реализиране на техните творчески идеи за общността TikTok", пише говорител на TikTok за The Verge.

TikTok Stories няма за цел да замени други съществуваща функция за разказване на истории, които TikTok вече има, като Duets, Live и Stitch.

Изглежда, че историите работят по познатия начин, тъй като изчезват след 24 часа. Можете да видите кой е гледал вашите истории и можете да прочетете коментарите, оставени в Stories. Историите няма да възпрепятстват текущия начален екран, а ще бъдат достъпни чрез плъзгане наляво от основната емисия или чрез докосване на аватара на човек.

Няма информация за това, колко време ще продължи тестването, и няма дата на официално стартиране. Ще бъде интересно да се види как TikTok ще използва функцията Stories и ще я направи своя собствена и различна. Потенциалът за ангажираност и рекламно пространство е огромен, но ако се прилага лошо, това може да свърши по същия начин, както се случи с Fleets.

Снимка: Pixabay

Виж още: OnePlus е големият победител от оттеглянето на LG