Голямата пица верига Domino’s е поредната компания, прегърнала доставките с дронове. Тя обяви, че е подписала договор със стартъпа за роботи Starship Technologies, създаден от основателите на Skype.

Starship Technologies тества своите роботи в САЩ и Европа от края на 2015 г. и машините вече се използват за доставка на храни, като например английската Just Eat обслужва клиенти в Лондон вече няколко месеца.

В рамките на пилотната промяна на Domino’s няколко града в Германия и Холандия също ще получат новата технология. Клиентите в радиус от километър и половина от заведение на Domino’s ще бъдат обслужвани нехуманоиден робот вместо от стандартния доставчик.

Машината има 9 камери и свръхзвукови сензори с 360-градусово зрително поле. Роботът се движи напълно автономно и спирачният му път е 30 см. В случай че нещо се обърка, оператори ще следят от разстояние машината и ще се намесят.

Роботите все повече навлизат в бизнеса с бързо хранене и неотдавна американската компания Zume Pizza отвори първата кухня, в която роботи приготвят пиците.

Тагове: