Samsung изглежда вече тества своя нов процесор от серията Exynos, който по всяка вероятност е Exynos 8895. От това, което знаем до момента, чипът наистина се оформя като нещо специално и ще бъде сериозна крачка напред в областта на мобилните изчисления. Докато Exynos 7420 в Note 5 и 8890 в the Note 7 са произведени по 14nm процес, новият чип изглежда ще се прави по 10nm технологията.

Резултатът трябва да бъде значителен скок в производителността и, още по-важно, много по-икономична работа. Според слухове, тиражирани от Phone Arena, новият Exynos 8890 ще работи с тактова честота от 4GHz, което е с около 30 процента повече от 8890, който достигаше до 3 GHz. Разбира се, това са пиковите стойности, които най-вероятно ще бъдат занижени при комерсиалните версии.

Интересно е още, че въпреки очевидната си мощ, процесорът се очертава като по-икономичен спрямо флагмана при чиповете на Qualcomm, защото при 4GHz новият Exynos 8895 постига енергийния разход на Snapdragon 830 при 3.6GHz, което на свой ред вещае добри мигове за предстоящи модели като Galaxy S8 и Note 8.

Виж още: Samsung Z2 излиза на 11-ти август

Тагове: