През 2022 г. чухме, че Motorola работи върху телефон с 200MP задна камера, и вече имаме идея кога ще бъде пуснат на пазара. Нов тийзър от Motorola China се отнася за телефон с 200 MP камера и премиера през юли. В момента няма признаци за еквивалентни тийзъри на други езици, така че това може да предполага, че Motorola първо ще пусне телефона в Китай, преди да го представи в останалия свят.

Тийзърът беше публикуван в Weibo от Чен Джин, генерален мениджър на мобилния отдел на Lenovo в Китай. Машинно преведена версия на публикацията казва, че тя ще въведе „нов еталон за изживяване при изображенията“. Няма точна дата за това стартиране, но очакваме това да е обсъжданият дълго време Motorola Frontier.

The Frontier е кодово име за предстоящия телефон, който се очаква да бъде първият с 200 MP модул за камера на Samsung. В съобщението на компанията за тази технология се казва, че всеки пиксел е с размери 0.64 µm. Освен това тя е в състояние да събира 2x2 пиксела до 50 MP с размер на пиксела от 1.28 µm. Други течове казват, че Motorola първо ще използва тази технология, преди Xiaomi и Samsung по-късно да я внедрят.

Очаква се основната 200 MP камера да включва OIS технология и ще бъде подсилена с 50 MP ултраширок обектив и 12 MP телефото. Отпред на телефона очакваме 60 MP селфи камера. Изглежда Motorola има за цел да превърне този телефон във фотографска супер машина.

Motorola определено има навика да пуска телефони първо на китайския пазар, а след това да ги представя на световната аудитория. Например Motorola Edge 30 Pro беше първият телефон, който беше оборудван с чип Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, но той дойде на пазара в САЩ едва няколко месеца след първоначалното му представяне в Китай. Това може да означава, че трябва да изчакаме известно време, за да можем да купим този 200MP телефон, ако изобщо можем да го купим в Европа.

Други слухове предполагат чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+, който Motorola вече загатна за бъдещите си телефони, както и 6.7-инчов Full HD+ OLED дисплей, 4500 mAh батерия и скенер за пръстови отпечатъци под дисплея.

Снимка: Motorola

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита