AnTuTu наскоро премине към версия 9 на своя бенчмарк, която позволява качествено ново CPU и GPU тестове, което ни кара да очакваме с интерес новата класация на апаратите от висок и среден клас. Въпреки това топ 10 в AnTuTu за месец май не се е променил много и е все така напълно доминиран от Snapdragon 888.

Геймърският Black Shark 4 Pro задържа лидерската позиция, макар и с малко. Друг геймърски модел в лицето на Red Magic 6 Pro се изкачва до 2-ро място благодарение на вграденото охлаждане, което позволява тактовата честота на процесора да е по-висока от тази при другите телефони. На трето място застава OnePlus 9 Pro, а на четвърто е Орро Find X3 Pro. Геймърските модели присъстват сериозно в AnTuTu, като iQOO 7 е на шесто място, а Asus ROG Phone 5 е на осмо. Моделите с акцент върху мобилната фотография също се представят добре, като vivo X60 Pro+ е на пето, а Xiaomi Mi 11 Ultra – на десето място. От класацията обаче е изпаднал Lenovo Legion 2 Pro, който беше на пето място в AnTuTu за април.

На следващо място идват моделите от среден клас. Xiaomi Mi 11 Lite 5G, който е първият телефон с новия чипсет Snapdragon 780, заема първо място в първия си месец в класацията. Това изпраща досегашния лидер Redmi 10 X 5G на второ място, докато на трето откриваме iQOO Z3, чийто Snapdragon 768 показва, че относително старият дизайн все още е доста способен.   

По-нататък топ 10 в AnTuTu за май на моделите от средния клас представлява комбинация от апарати с Kirin 985 и 820. Първият апарат с новия Dimensity 900 – Орро Reno 6 5G – ще се появи по-късно този месец и може да предизвика размествания на върха.

Снимка: Red Magic

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

 

 

Тагове: