Spotify извади ново оръжие в борбата със споделянето на пароли. Компанията тества намален абонаментен план за двама, наречен Premium Duo. Срещу 12.50 евро на месец вие и човекът, с когото живеете, получавате два индивидуални акаунта. Освен това може да споделяте обща плейлиста, наречена Duo Mix, създадена от музика, която и двамата харесвате. Ако имате каталог със записана музика, също може да го споделите с другия, а през Duo Hub имате равен достъп до профилите и настройките.

Към момента Spotify тества опцията в държави като Полша, Ирландия, Дания и други и засега не са знае кога ще стане широко достъпна. Самата оферта обаче ще бъде валидна както за нови, така и за съществуващи потребители и всички предварително записани плейлисти и музика ще ви се запазят.

Premium Duo излиза по-евтино, отколкото да си купите два отделни акаунта от по десет евро на месец, както и от семейния план, с който Spotify ви дава пет акаунта за 15 евро на месец. Голямата уловка обаче е, че трябва да живеете с някого, за да имате достъп до офертата. Това е приемливо, ако имате съквартирант или сериозен приятел.

Разбира се, и към момента Spotify предлага варианти да създавате общи плейлисти с друг човек на десктоп или мобилно устройство. Освен това, ако пренебрегвате алгоритмичните предложения на Spotify, вероятно ще отхвърлите и Duo Mix, макар че в този случай към процеса на откриване на нова музика се добавя човешкият елемент – предпочитанията на вашия приятел. Истинското предимство в случая обаче е цената и възможността да имате два отделни акаунта с известна степен на допълване.

Важно е да уточним, че посочените в този текст цени са различни за родния пазар, а новата опция все още не е достъпна за България.

Samsung успокоява. Показа как тества Galaxy Fold (ВИДЕО)

---

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС

Тагове: