Spotify добави нова функция в приложението си, наречена Concerts, с която ще започне да прави персонални предложения за концерти. Тези предложения ще се основават на музикални предпочитания, но и на мeстоположение, така че потребителите действително да могат да присъстват.

От Spotify казват, че системата за препоръки за концерти е същата, която прави предложения за музика при използване на приложението. Ако промените музикалните си предпочитания, и предложенията за концерти ще се променят. Потребителите могат да намерят новата функция в Browse раздела.

Също така е възможно да променяте местоположението си, за да сте информирани за концерти, когато пътувате или правите планове за пътуване. Новата функция е резултат от партньорство между Spotify и SongKick. Ако потребителите се регистрират в SongKick, дори ще могат да закупят билети за концерти в рамките на приложението.

Функцията Spotify Concerts идва като актуализация за iOS и Android приложенията, но не е ясно дали ще бъде налична и за уеб версията.

 

Прочетете още: Новото YouTube Music приложение е тук за iOS и Android