Може би най-значителната промяна в дизайна на новия Galaxy Z Flip е използването на Ultra-Thin Glass: материал, който може да се окаже много важен за бъдещите гъвкави телефони. Samsung обяви, че ще комерсиализира Ultra-Thin Glass, правейки технологията достъпна за други производители.

Какво точно е Ultra-Thin Glass? Материалът е значително по-тънък от обикновеното стъкло, което го прави по-гъвкав. За гъвкавите телефони това означава по-висока издръжливост спрямо пластмасата, която се използва в момента в тях. Именно Galaxy Z Flip e първият телефон, който се възползва от Ultra-Thin Glass.

Технологията е разработена от Samsung в партньорство с дъщерната компания Dowoo Insys. Проектът води началото си от 2013 г. и към момента Ultra-Thin Glass е запазена марка в 38 държави.

Решението на гиганта означава, че в не толкова далечно бъдеще можем да очакваме да видим Ultra-Thin Glass в гъвкави телефони от производители като Motorola, TCL и др. Това е добра новина, тъй като означава, че гъвкавите телефони ще стават по-издръжливи и по-удобни за държане.   

Виж още: Това ли е прототипът на Google Pixel 5 XL?