Скоро няма да се налага да стартирате неизпипаната бета-версия, за да изпробвате приложения за Android на Windows 11. Панос Панай от Microsoft загатна за пускането на публична версия на Windows 11 през февруари, която ще донесе приложения за Android в Microsoft Store. Компанията не каза колко приложения ще бъдат налични в този тестови вариант, но те ще бъдат заглавия, които може да намерите и в Amazon Appstore.

Превю версията все пак ще бъде полезна дори ако сте доволни от това да се придържате само към приложенията за Windows. Можете да очаквате надстройки на лентата на задачите, които включват контроли за заглушаване на повикванията, по-лесно споделяне на прозорци и прогнозата за времето. Microsoft преработи и приложенията Media Player и Notepad.

Все пак може да искате да побързате, ако все още не сте сигурни относно ъпдейта до новата ОС. Microsoft предупреди, че безплатното наличие на надстройка на Windows 11 "влиза в последната си фаза" по-рано от първоначално планираната цел през средата на 2022 г. Въпреки че това загатва за сериозно разпространение на ъпдейта, също така се предполага, че може да се наложи да платите за него, ако не решите сравнително скоро.

Поддръжката на приложения за Android беше една от основните функции за Windows 11 по време на неговото разкриване, но достига до масовите потребители само няколко месеца след пускането на новата версия на Windows. Независимо от това този ход може да бъде важно допълнение както за Microsoft, така и за потребителите. Това ще помогне, ако искате да използвате обичайни приложения за Android на вашия компютър, разбира се, но също така може да предизвика интерес както към компютрите с Windows 11 със сензорен екран, така и към Microsoft Store като пълноценна софтуерна платформа.

Снимка: Square Enix

Виж ощеНов Android малуер рестартира телефона ви, след като ви обере