След като бе активен почти цяло десетилетие, торент тракерът TorrentHound ще приключи съществуването си, пише TorrentFreak. Нерадостната вест бе съобщена с лаконичен имейл, гласящ просто Finito.

TorrentHound оставя зад гърба си милиони посетители на месец, макар че тракерът не можа да стигне популярността на сайтове като The Pirate Bay, Torrentz и KickAss Torrents. В последната година и трите големи играчи попаднаха под ударите на закона, като само The Pirate Bay продължава да демонстрира завидна издръжливост, докато Torrentz и KickAss Torrents нямаха този късмет и затвориха съответно през юли и август.

Макар и по-малък, TorrentHound също имаше своите сблъсъци със закона и бе блокиран в няколко страни. Окончателното му спиране става заради натиск от страна на Министерството на правосъдието на САЩ в комбинация с по-малък трафик и ограничени приходи.

"Всичко това и фактът, че непрекъснато ни дишаха във врата заради пиратството, просто вече направи така, че не си струва", обобщава основателят на сайта.

Виж още: Microsoft най-накрая отвори вратите за настолни приложения в Windows Store