Според Ройтерс Toshiba може би обмисля продажбата на миноритарен дял от своя бизнес с чипове на Western Digital (WD), за да се конкурира със Samsung.

Ройтерс цитира хора, които са запознати с въпроса и които твърдят, че Toshiba спешно търси финансиране, за да избегне загубата на милиарди долари заради придобиването на американска компания за ядрена енергетика. Eдно от малкото възможни решения е отцепването на бизнеса с NAND флаш памет.

Японската компания е вторият по големина производител на NAND флаш памет - първата е Samsung - и планира да продаде от 20 до 30 на сто от този бизнес на WD срещу сумата от 2.7 млрд. щатски долара според източник на Nikkei.

Въпреки това според вътрешен човек от Toshiba, който е поискал да остане анонимен, сливането може да не е най-реалистичният и практичен вариант, тъй като процесът на антитръстово одобрение би бил твърде дълъг, а Toshiba иска да завърши отделянето на бизнеса с чипове до края на март.

Toshiba има солидна история в производството на 2D NAND чипове, но тя пусна 3D NAND чиповете на пазара твърде късно и загуби лидерството си от Samsung. В момента Samsung доминира на пазара с 3D NAND чипове с 36.6 процента дял, докато Toshiba държи 19.8 процента.

 

Прочетете и това: НТС ще бори бедността с виртуална реалност

Тагове: