По-рано този месец сайтът 9to5Google съобщи, че предстоящото сгъваемо устройство на Google може да бъде наречено Pixel Notepad и че може да струва по-малко от Galaxy Fold. Сега научаваме, че Google има предвид цена от около 1400 долара. 

Този целеви клас, който подлежи на промяна до началото на премиерата, идва от два независими източника, запознати с текущото планиране на Google.

Ако това се потвърди, ще има разлика от 500 долара между Pixel 6 Pro и Pixel Notepad. За сравнение това е със 100 долара повече (без отстъпки) от разликата между струващия 1199 долара Galaxy S21 Ultra и струващия 1799.99 долара Z Fold 3.

Въпросният доклад от средата на януари спомена, че ще има разлика между американските и международните премиери. Последната информация, която чухме, подкрепя тезата, че първият сгъваем на Google ще бъде достъпен в международен план до края на 2022 г.

Този сгъваем Pixel е проектиран да прилича повече на Find N на Oppo, отколкото на Samsung Galaxy Fold, тъй като устройството е късо и широко, а не дълго и тясно. Той ще се захранва от чип Google Tensor, но няма да използва 50-мегапикселовия сензор Samsung GN1 на Pixel 6.

По-скоро основният 12.2-мегапикселов сензор Sony IMX363 от Pixel 3-5a ще остане в употреба, тъй като е по-тънък от това, което беше представено с Pixel 6. Към него ще се присъедини ултраширок 12-мегапикселов IMX386. Очаква се двойка 8-мегапикселови IMX355 сензори за селфита да завършат камерата на Notepad.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеGoogle предвижда мрачната завеса на цензурата заради съдебно решение