Google Pixel 4 и Pixel 4 XL бяха проблемни за компанията модели. Те не само получиха хладен прием от критици и потребители, но дори Google беше разочарован от телефоните. Няколко разработчици на Pixel напуснаха, след като телефоните не успяха да спечелят никого.

Разбира се, тези проблеми не попречиха на Google да се опита да прокара телефоните пред купувачите. Въпреки това изглежда, че компанията може да е отишла твърде далеч с някои от рекламите си на Google Pixel 4, ако се вярва на нов съдебен процес в Тексас.

Делото, заведено от противоречивия главен прокурор на Тексас Кен Пакстън, твърди, че Google е принудил осем видни радио диджеи да излъжат за опита си с Pixel 4 през 2019 г. В съдебния процес се твърди, че Google е дал на водещите предварително подготвени изявления, възхваляващи Pixel 4 в перспектива от първо лице. Примерите включват неща като: „Правих снимки с качество на фотостудио на всичко от футболния мач на сина ми и метеорен дъжд до рядка петниста сова, която кацна в задния ми двор“.

Когато диджеите поискали действително да използват телефоните или да променят формулировката, така че да не звучи така, сякаш идва от личния им опит, Google очевидно отказва.

По-късно, през 2020 г., Google се опита да пусне втори набор от реклами на Google Pixel 4. За пореден път хората поискали физически устройства, за да не лъжат в ефир. В съдебния процес се казва, че Google отказва това, докато диджеите не се опитват сами да закупят устройства Pixel 4.

Ако този иск отиде в съда и Google бъде намерен за виновен, това би нарушило Закона за защита на потребителите за измамни търговски практики в Тексас. Наказанията за това биха били до 10 000 долара за всяко от 2405 излъчвания на рекламите - това са над 24 милиона долара общо.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

 

Тагове: