Google пусна бета-версия на новото приложение Play Games за Windows, благодарение на което колекция от игри за Android вече са официално достъпни и за операционната система на Microsoft. 

През последните години Google положиха усилия да направят така, че технологиите в живота ви да работят по-добре заедно, особено чрез синхронизиране на информация между устройствата. Едно особено амбициозно усилие е това да имате свобода, независимо кое устройство имате подръка.

Въпреки че най-често тези усилия се насочват към изпълняването на сложни задачи чрез прости устройства (като например интелигентна колонка), има хиляди други възможности. От днес Google Play Games дава отличен пример, защото позволява лесно да играете любимите си Android игри на персонален или преносим компютър, който разполага с повече възможности в сравнение с вашия телефон.

Както беше загатнато миналия месец по време на The Game Awards, бета-версия на Google Play Games вече може да бъде изтеглен на компютри, работещи под Windows. Основното предимство е, че тези игри автоматично ще синхронизират напредъка между вашите телефон, таблет, компютър с Android и всяко друго устройство, в което сте влезли с Play Games.

В началото само ограничена библиотека от игри ще бъде достъпна за бета-тестери, като разработчиците на игри за Android се насърчават да оптимизират своите заглавия за тази нова платформа, включително добавяйки поддръжка за игра с клавиатура и мишка вместо със сензорен екран. Въпреки че не е споделен официален списък, в демо видеото видяхме откъси от 12 различни игри. 

Asphalt 9: Legends
Cookie Run: Kingdom
Cookie Run: Ovenbreak
Dragon Mania Legends
Gardenscapes
Homescapes
Idle Heroes
Mobile Legends: Bang Bang
State of Survival: The Joker Collaboration
Summoners War
Three Kingdoms Tactics
Top War: Battle Game


Засега бета-версията на Play Games за компютри с Windows е достъпна само за геймъри в Южна Корея, Тайван и Хонконг, но Google заяви, че скоро ще я разшири в повече региони. Ако сте геймър в една от поддържаните в момента области и имате компютър с Windows със сравнително добри спецификации, можете да се регистрирате за бета-версията на Google Play Games още днес.

Снимка: Google

Виж още: Забъркаха Final Fantasy в секс скандал в италианския Сенат