Както вече нееднократно споделихме, настоящият Edge браузър на Microsoft ще бъде пенсиониран за сметка на Chromium-базирания. Редмъндският гигант тества нови версии на браузъра, които са единствено за вътрешно ползване, но The Verge предоставят ексклузивен първи публичен поглед на браузъра благодарение на източник, пожелал да остане анонимен.

Трябва да признаем, че на ниво снимки новият Edge наподобява силно Chrome, но според американската медия MS са добавили специфични елементи като нови анимации с идеята да го направят да изглежда визуално разпознаваем като Windows браузър.

СНИМКИ: Тhe Verge

При първо инсталиране на Chromium версията на Edge Microsoft предлага на потребителите да прехвърлят любимите си сайтове, техните пароли и цялата браузинг история от Chrome или Edge (в зависимост кой е поставеният по подразбиране браузър).

Setup екранът също предлага възможност да бъде избран визуалният стил на табовете, преди да стартира „браузинг“ приключението.

Според The Verge повечето интерфейсни решения са комбинация от Chrome и настоящия Edge.

Microsoft ще предложи поддръжка на разширения, включително и специална страница на вече одобрените. Потребителите ще могат да инсталират и Chrome разширения директно от онлайн магазина на Google.

По отношение на синхронизациите нещата все още са сурови, като за момента MS добавя съобщението “повечето от елементите, изброени по-горе, ще могат да бъдат синхронизирани в следващите месеци”.

За момента синхронизацията работи единствено за favorites (любими/предпочитани), но не и за настройките на браузъра, историята, разширенията, отворените моментни табове и автоматичното попълване.

The Verge допълва, че за все още ранна версия на Edge Chromium браузърът се усеща всъщност доста полиран. Не на последно място и адски бърз.

Все още не е известно кога Microsoft ще пусне за публичен тест новия Edge, но предвид стабилността на моментните вътрешни версии на браузъра очакванията са да го получим в най-скоро време.

Moto G7 Plus – колко висок е средният клас през 2019

---

5 полезни продукта за всеки мобилен потребител

Тагове: