Google обяви, че планира да промени изцяло дизайна на Gmail до няколко седмици с идеята в новия си вид той да приближи уеб версията на пощата до тази за мобилни устройства.

Сайтът The Verge успя да се сдобие с няколко скрийншота, показващи новия Gmail дизайн във вида, в който той се тества в момента от Google и доверените партньори на компанията.

Новият дизайн включва някои дребни елементи от вече известната Material Design концепция, както и нови функции. Така например Google иска да подобри умните отговори в десктоп версията на пощата по начина, по който направи това в мобилния вариант. Друга функция пък ще ви позволи временно да извадите имейли от пощенската си кутия, за да избегнете някои верижни кореспонденции, които не искате да следите.

Snooze и Smart Reply функциите в момента са част от приложението Inbox на Google, но сега вече ще обхванат и уеб версията на Gmail.

Новият дизайн добавя и нова странична лента с опция да отваряте от там календара, приложението за бележки Keep или да работите с няколко задачи едновременно. Това навярно е и най-полезната част от нововъведенията и прави по-лесно организирането на срещи.

Google предлага три нови интерфейса за пощата, като този по подразбиране маркира прикачени файлове като документи и снимки; има по-минималистична версия, която не акцентира върху тях, както и компактен изглед, който повишава броя на съобщенията, които може да видите на една страница.

Тагове: