Имайки предвид, че Nintendo Switch e ARM-захранван таблет, хибридната конзола всъщност може да подкара Android поне на теория. А вече и на практика.

Двама разработчици са успели да пуснат ранна версия на предстоящия Android Q на конзолата. Switch работи с чипа Tegra X1, който захранва стария Google Pixel C таблет и Nvidia Shield TV. Наличните 4 GB RAM памет позволяват Android да върви без проблем, като версията поддържа още Bluetooth, Wi-Fi, тъчскрийн и дори двата контролера. Така на практика с малко повече работа от страна на разработчиците Switch може да се превърне в доста добър геймърски Android таблет. Освен това Android предлага много по-голяма свобода при използването на приложения, браузъри, стрийминг платформи и др.

Вълнуващо е да видиш Android да работи толкова добре на Switch, но засега сме далеч от момента, в който ще искате да поставите мобилната операционна система на вашите конзоли. Android Q дори все още не в "предварителна" версия за разработчици, а освен това Android на Switch засега не поддържа GPU ускорение, така че пускането на игри е невъзможно.   

Имайки предвид, че Switch е доста слабо поддържана откъм приложения за мултимедия и продуктивност, опцията за толкова гъвкава система като Android би могла да предложи добра алтернатива на онези, които са достатъчно смели, за да пробват.

Xperia 1 е новият флагман на Sony. И е впечатляващ! (СНИМКИ)

---

Huawei Mate X: още един сгъваем телефон на още по-висока цена (ВИДЕО)

Тагове: