Как може да накарате YouTube видео да се появи по-напред? Оказва се, че определени ключови думи в заглавията на клиповете са пряко свързани с доста по-голям брой гледания. Това показва проучване на Pew Research Center, обхващащо 43 770 канала с поне 250 000 абонати.

Например клипове с Fortnite в заглавието са гледани пет пъти повече от средното в сравнение с клипове, които не включват тази дума. Други ключови думи са по-новинарски: включването на Trump в заглавието е свързано със значителен скок на гледанията в сегмента за американска политика и новини. Ако правите клипове за видеоигри, използването на PUBG в заглавието също е начин да привлечете вниманието. При спортовете високо се котират клипове с FIFA, NBA, NFL и др. в заглавията. Опитите да грабнете вниманието ще са по-успешни, ако използвате думи като worst, ultimate и insane. Ето и пълния списък от 20-те най-важни ключови думи, подредени по степента, с която увеличават гледанията: Fortnite, ASMR, slime, rainbow, prank, worst, NFL, makeup, moment, wrong, eating, PUBG, NBA, ultimate, hack, FIFA, player, mystery, insane, Roblox.         

Проучването показва още, че клипове, насочени към деца, са особено популярни и всъщност се гледат от всякакви възрастови групи. Освен това клипове с деца, изглеждащи на възраст под 13 години, получават почти три пъти повече гледания спрямо други типове видео. Интересно е, че политиката на Google всъщност забранява деца под 13 г. да ползват YouTube акаунт.   

Тук определено се крие проблем, защото, макар някои от топ каналите в YouTube да са семейни, платформата вече имаше случаи на педофилия, в които се разменяха кодирани сексуални коментари на клипове с деца.

Интересно е, че цели 18 процента от YouTube каналите на английски език публикуват съдържание, свързано с видеоигри. 72 процента от активните канали обаче имат поне едно видео, което е на друг език освен английски.

Подобно на неравномерно разпределеното богатство в света, прочуването установява, че малък брой канали създават най-много клипове: 10 процента от каналите са отговорни за 70 процента от всичкото съдържание за периода на проучването.

Виж още: Първият тийзър на The Witcher изглежда зашеметяващо добре! (ВИДЕО)

 

Тагове: