Ако сте един от милионите фенове на култовия Гералт от Ривия, вероятно следите със свито сърце развитието на една от първите модерни екранизации на прословутите романи на полския фантаст Анджей Сапковски.

Вижте още: Netflix подновява The Witcher за нови сезони още преди премиерата на първия

Разбира се, за световната им популярност основно заслуга имат CD Project – някога сравнително малко и неизвестно игрално студио, което именно благодарение на The Witcher днес е едно от най-разпознаваемите и уважавани имена в гейминга.

И точно защото играта (и книгите, разбира се) имат толкова много и фанатично верни последователи, залозите за Netflix, захванали се с нелеката задача да пренесат успешно легендарния Вещер на малкия екран, бяха буквално космически високи.

Всяко решение на компанията – от избора на актьорите за главните роли, през декорите и дори сценичните костюми, беше гледано под лупа и подлагано на внимателен анализ от феновете.

Вероятно поради тази причина до момента Netflix бяха нетипично пестеливи на предварителна информация и не споделяха много за проекта.

Преди броени часове обаче получихме и първия си по-обстоен поглед към The Witcher. И тъй като самите ние сме болни, ама болни фенове на Белия вълк, с радост можем да заявим, че Netflix са се справили добре, дори много по-добре, отколкото първоначално очаквахме.

Първият трейлър на сериала ни дава възможност да видим основните лица на историята в действие. Хенри Кавил (Man of Steel) се вписва изненадващо добре в ролята на легендарния Wiedzmin. Младата Фрейя Алън (Into the Badlands) също стои добре в кожата на принцеса Цирила. Дори Аня Чалотра (The ABC Murders), която до сега смятахме за слабото звено в каста, изглежда доста spot on като все още младата, зелена и... грозна Йенефер.

От чисто визуална гледна точка също личи, че Netflix не са пестили средства – много от сцените, които виждаме в трейлъра, са изключително впечатляващи, екшънът също изглежда на ниво, а чудовищата са в центъра на почти всеки кадър – както и се полага в история за един Вещер.

Разбира се, няма как да спестим и няколко забележки като безумно изглеждащата броня на бойците от Нилфгард например, но това са сравнително скромни неща в общата картина на сериала.

Вижте още: Последните новините за Netflix са катастрофални. Услугата губи програми, потребители и сигурност

Общо взето, The Witcher се очертава като сериозен хит за Netflix (от какъвто компанията определено има нужда), с реален потенциал да се превърне в техният Game of Thrones, а ние имаме още една причина да очакваме с нетърпение края на 2019, когато се очаква премиерата на сериала.

 

Оцени:
Рейтинг: 5