Мъж от Флорида, който използва фитнес апликация, за да проследи карането си на колело, се озовава заподозрян в кражба, когато полицията използва заповед за събиране на данни от неговото устройство. Закари Маккой никога не е бил в дома, където е имало взлом, но като прави настройките си за местоположение в приложението RunKeeper, той неволно предоставя информация за местонахождението си в Google, което го поставя на местопрестъплението.

След като Маккой минава през къщата, където е имало взлом три пъти в деня на предполагаемото престъпление (част от обичайния му маршрут през квартала), той е бил считан за заподозрян. NBC News казват, че екипът на Google за разследване се е свързал с него през януари, като го уведомява, че полицията в Гейнсвил е изисквала информация от профила му в Google.

Колоездачът в крайна сметка е бил оневинен, но не и преди да наеме адвокат, за да му помогне да разбере какво точно е търсела полицията. Гаранцията за геозоната - вид заповед за претърсване - изисква от Google да предостави данни от всички устройства, записани в близост до мястото на взлома, включително местоположението. Тези данни обикновено се изготвят от услугите за местоположение на Android.

Виж още: Десет напълно безплатни операционни системи, за които вероятно никога не сте чували

Оцени:
Рейтинг: 2