След като кината в САЩ затвориха заради епидемията от коронавирус, филмът The Lovebirds на Paramount стана първата лента, чиято премиера бе прехвърлена от киносалоните на стрийминг платформа и по-точно Netflix.

Комедията с участието на Кумаил Нанджани трябваше да излезе по кината на 3 април, но холивудското студио обяви, че вместо това ще я пропусне и директно ще предложи The Lovebirds по Netflix. Paramount и Netflix имат добро партньорство и стрийминг лидерът дори закупи правата върху хоръра The Cloverfield Paradox.

The Lovebirds е филм със среден бюджет и появата му директно по Netflix изглежда логична, имайки предвид какво се случва с киноиндустрията в момента. Paramount вече реши да забави и дългоочакваното продължение на трилъра A Quiet Place, но засега филмът е предвиден за кинопремиера по-късно тази година.

Със сигурност съдбата на The Lovebirds ще бъде последвана и от други заглавия. Magnolia Pictures замени премиерата на своя Slay The Dragon с дигитална версия, която да гледате срещу заплащане. Филми, които в момента са по кината, като Sonic The Hedgehog, The Hunt, Emma и др., също ще получат по-ранни дигитални премиери и потенциално по-голяма аудитория, имайки предвид колко много хора си стоят у дома.

Виж още: YouTube демонетизира видеата за коронавирус

Тагове: