Тази седмица Apple обяви голямата си визия за изкуствен интелект, наречена Apple Intelligence (защото инициалите ѝ също са AI). Беше обещано, че функциите ще се появят в някакъв момент в бъдещето, без да има нещо по-ясно. Сега някои очакват Apple Intelligence да дебютира през юли с първата публична бета-версия на iOS 18 и iPadOS 18. Едно е сигурно - в първата бета-версия за разработчици, която излезе днес, няма да видим никакъв ИИ.

А когато функциите на Apple Intelligence най-накрая се появят, както се оказва, не всеки може да получи достъп до тях. Не говорим за това, че само iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще бъдат съвместими - това е ограничение, наложено от Apple от страна на хардуера. Но очевидно ще има и списък на чакащите.

Да, списък на чакащите. В него ще трябва да се включите и да се надявате, че Apple ще ви предостави достъп до функциите на Apple Intelligence като част от това, което първоначално ще бъде наречено „ограничен предварителен преглед“. Тази информация е открита в кода на iOS 18, където ясно се споменава списък на чакащите и думите limited preview.

Така че се пригответе да действате бързо, защото, както се казва, в противен случай може да нямате никакъв достъп до Apple Intelligence кой знае колко дълго време напред, дори ако използвате iOS 18 на един от двата поддържани iPhone.

Снимка: Unsplash

Виж още: Генеративният изкуствен интелект може да замени 300 милиона работни места