Профилът на изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси беше хакнат и публикува поредица от противоречиви послания, включително споделено съобщение в подкрепа на нацистка Германия.

По-късно те бяха отстранени, a достъпът на Дорси до профила му беше възстановен.

Акаунтът @jack препращаше постове с хаштага #ChucklingSquad, за който се смята, че носи идентичността на отговорната за атаката хакерска група. Социалната мрежа обяви, че хакът е станал през телефонния номер, свързан с профила заради недоглеждане в сигурността от страна на мобилен оператор.

Джак Дорси има 4 милиона последователи в Twitter. В продължение на 15 минути хакерите писали обиди и псувни от негово име, както и лъжа, че има бомба в офисите на компанията. От Twitter казаха, че акаунтът вече е сигурен и разследват случая.

Наблюдатели припомнят, че и други знаменитости са били жертва на подобни хаквания на профили и това повдига например въпроси доколко сигурни са профилите на световни лидери като например президента на САЩ Доналд Тръмп, който редовно използва социалната мрежа Twitter, за да общува с привърженици и да отговаря на критици.

Виж още: Искаш да си като Бил? Гледай документалния филм на Netflix за Гейтс