Twitter обяви, че ще направи своята функция Spaces достъпна за всеки потребител, който има поне 600 последователи. Twitter Spaces е гласов чат, който позволява на домакина да стриймва гласови разговори с други потребители на социалната мрежа, докато те слушат или участват в разговора.

Twitter обяви и няколко нови функции за Spaces, най-значителната от които е Ticketed Space, която позволява на домакина на разговора да печели пари от тази дейност. Освен това вече ще може да запазвате места в календара и да настройвате напомняния за бъдещи Spaces. Скоро ще видим по-добри субтитри на живо и по-лесен достъп до услугата от новинарския поток в Twitter.

Twitter Spaces се роди в резултат на изключителната популярност на приложението Clubhouse, което позволява излъчването на живо на гласови чатове. То стана особено привлекателно в разгара на пандемията, когато милиони трябваше да стоят по домовете си. Очевидно е, че по този начин Twitter се опитва да изкопира директно функцията от конкурентна платформа – нещо, което социалните мрежи по принцип се надпреварват да правят.

Наличните Twitter Spaces се появяват в лилаво балонче най-горе в новинарския поток, а за да създадете такъв разговор, чукнете на бутона Tweet и изберете иконата Spaces.

Снимка: Twitter

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч