По принцип Twitter позволява на потребителите да изтриват директните съобщения от своята страна на разговора, докато вашият събеседник може да запази копие от тях, освен ако не реши също да ги изтрие. Оказва се обаче, че тези изтрити съобщения всъщност не изчезват изобщо, алармира специалист по киберсигурност.

Според Каран Сайни, въпреки че изважда надпис, че съобщението е изтрито, Twitter продължава да съхранява всички тези съобщения дори години след това. Потребителите могат да получат достъп до тях, когато свалят архивираните данни от своя Twitter акаунт. Дори съобщения, изпратени от и до вече изтрити или баннати акаунти, са все още достъпни.

Сам по себе си това не е толкова сериозен бъг (ако въобще говорим за такъв) – данните могат да бъдат видени само от човека, изпратил или получил съобщенията, но фактът, че Twitter не трие съобщения, когато уж споделя, че го прави, не говори добре за компанията. Социалната мрежа поне признава проблема и обещава, че ще го проучи, без да дава гаранция, че нещо ще се промени.

Ако не друго, то това ни припомня отново, че в интернет нищо не е напълно изчезнало или скрито дори и когато компания казва, че го е изтрила.

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

Тагове: