Предстоящия умен часовник на Fitbit няма да се появи до есента според нов доклад на Yahoo Finance.

Първият официален умен часовник на компанията, както и предстоящите Bluetooth слушалки срещат производствени проблеми, между които са проблеми с GPS антените на часовника и предизвикателства около хидроизолацията на устройството, се казва в доклада.

През 2016 година Fitbit направи покупки на по-малки компании, разработващи умни часовници, с което загатна за плановете си да пусне собствено устройство от този тип.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Fitbit Джеймс Парк заяви наскоро в интервю за The Verge, че от всички съществуващи умни часовници няма един, който да съчетава "функционалност, здраве и фитнес, промишлен дизайн и дълъг живот на батерията в един пакет".

През януари Парк заяви, че компанията планира да пусне свой собствен магазин за приложения тази година, което е още един знак, че умният часовник на Fitbit е в процес на разработка.

Що се отнася до слушалките, те са логично продължение на умния часовник, с който ще може да се слуша музика и може би дори да се осъществяват гласови обаждания.